WELLNESS SI NAMOL VINDECATOR 2016-10-26T14:20:21+00:00

WELLNESS SI NAMOL VINDECATOR

Nămolul cu efect vindecător şi wellness GEORGIKON , care provine din turba de mlaştină, are capacitatea de a reţine temperatura şi lichidul în organism, ceea ce conduce la un metabolism mai bun al porţiunii de corp tratate şi ameliorează  detoxifierea naturală. Tratamentul sistematic cu nămol în perspectivă întăreşte imunitatea, asigură o stare de bine cotidiană. Nămolul este recunoscut pe plan universal, atât în industria farmaceutică cât şi în cea cosmetică, ocupând un loc meritoriu printre produse. Ajunge pe piaţă în stare naturală, fără a fi uscat, ceea ce permite păstrarea componentelor esenţiale.

Prin utilizarea sistematică a nămolului corpul uman poate beneficia pe cale 100% naturală de nutrienţi şi minerale , micro-şi macroelemente, care se absorb pe porţiunea tratată, astfel se încorporează perfect în ţesuturi.  Impactul fizic durabil este garantat de  capacitatea intensă de încălzire a corpului (0.917 cal/cm3 Ko), capacitatea de stocare a căldurii (660 s) şi conductivitatea redusă a căldurii (cal/cm Ko). Impactul chimic constă în efectul absorbţiei sulfului în cartilajul articular, în efectul antiseptic, absorbant şi de complexare a acidului humic, precum şi în efectul estrogenului asupra metabolismului potasiului şi asupra producerii calcitoninei.

Ingrediente active ale nămolului:georgikon

  • peste 6% acid humic,
  • 24000-27000 mg/kg sulf,
  • 500-3000 mg/kg Ca solubilă în apă fierbinte
  • 180-800 mg/kg Mg,
  • 1100-9800 mg/kg SO4,
  • Diferite microelemente.

Nămolul vindecător nu conţine substanţe care provoacă alergii.
Utilizarea  nămolului este recomandată în stadiul de recuperare a bolilor degenerative ale articulaţiilor şi a coloanei vertebrale, tratamentul de îngrijire a fracturilor de membre, în cazul bolilor de piele (de ex. psoriazis), care provoacă keratinizare,  în cazul bolilor ginecologice (inflamaţii cronice, tulburări menstruale) precum şi în tratamente cosmetice.
Este contraindicat în cazul bolilor şi stărilor care interzic tratamentul termic şi acvatic (cu băi). Mai ales în cazul bolilor infecţioase, a stărilor febrile, în artrita acută, în gută, în timpul sarcinii, în cazul bolilor de plămâni şi tumorale,în boli cardiace şi de circulaţie (scleroză şi varice) şi în cazul tensiunii arteriale.
Tratamente indicate: împachetări cu nămol utilizate rece sau încălzit, ori băi cu nămol. Nămolul poate fi folosit separat sau amestecat cu alte ingrediente active pentru obţinerea efectului dorit.